Ukens Bedrift – Blomsterhjørnet H. Olsvik

Det var Harald Olsvik som etablerte Blomsterhjørnet tilbake i 1949

Butikken øverst i Kirkegata har ligget der så lenge man kan huske og Blomsterhjørnet H. Olsvik har nærmest blitt en institusjon i bybildet i Namsos. Butikken feirer 70års jubileum neste år, noe som befester butikkens posisjon som en kunnskapsrik faghandel i byen vår.

Det er travelt den dagen jeg besøker butikken. Og alle de tre på jobb løper flittig mellom både pakkeleveringer, blomsteroppsatser og andre bestillinger fra kundene. For 5 år siden fikk de ansvaret for utlevering av pakker fra post nord, noe som har ført til at flere har fått opp øynene for butikken. Kunder som aldri har vært innom, har etter å ha hentet pakker blitt faste kunder også på blomster og dekorasjoner.

Daglig leder og eier Heidi Wågan startet sin karrierer som lørdagshjelp i butikken da hennes mor Aud var driveren. At hun en dag skulle overta driften var ikke planen, men ble helt naturlig den dagen Aud ville gå av med pensjon. Det er en stabil gjeng Heidi har med seg på laget. Marit Fossland og Åse Vinje har jobbet her i henholdsvis 35 og 38 år. Selv har hun 33 år i butikken.

Vi har et svært godt arbeidsmiljø med humor og stor takhøyde. Sykefraværet er på omtrent 0, og alle har jobbet her i over 30 år – Marit Fossland

For at folk skal jobbe på samme sted i over 30 år må man virkelig trives på jobben. Her holder de ansatte seg oppdatert på trender og blir stadig utfordret på nye kreasjoner og oppsatser fra kundene. De er alle enige om at i denne jobben blir du aldri utlært.

De har også en stor lidenskap for faget. Og alle gleder seg til vareleveranser og blir ofte helt stum av beundring når nye blomster ankommer butikken.

Blomsterhjørnet er kjent for kvalitet og god service. Vi lager alt på bestilling eller oppfordring fra kundene. Så hos oss blir hver bukett unik. Dette setter kundene stor pris på og vi får mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder – Heidi Wågan

Før var blomster gjerne forbeholdt feiring og store anledninger, men i dag er det helt hverdagslig å pynte opp de fleste hjem med blomster. De store anledninger i livet er selvsagt fortsatt en stor del av omsetningen. Disse oppgavene tilrettelegges etter spesielle ønsker for å gjøre dagen og kreasjonen så unik og personlig som kunden ønsker.

Vi er stolte over å ha denne ærverdige faghandelen som medlemsbedrift og ønsker dem lykke til videre. Vi gleder oss på kakefest og 70års jubileum til neste år.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.