Ukens Bedrift – Lås & Sikring

En lokal suksesshistorie.

Lås & Sikring ble etablert tilbake i 2001. Da kjøpte Byggmaker opp Jernvaren lås og sikkerhetssenter og skilte samtidig ut låsesmed virksomheten. Otto Ranum og nåværende daglig leder Ola Viken så potensialet og kjøpte opp denne virksomheten, Lås & Sikring ble etablert og de flyttet inn i lokalene på Trekanten. Her drev de forretninger i fem år. Nå kom muligheten til å bli herre i eget hus opp og etter noen tøffe runder med de lokale bankene kjøpte de bygården der de nå er lokalisert.

Lås og Sikring er en frittstående forhandler, men har en felles paraplyorganisasjon sammen med 70 andre sikkerhetssenter.

«Det å være en del av Trioving gir oss flere fordeler. Innkjøpsordninger og felles markedsføring er selvsagt viktig. Men det å ha 70 andre sikkerhetssenter å dele erfaring med har også en verdi. Her får vi en god pekepinn på hvordan vi gjør det resultatmessig blant landets låsesmeder – Ola Viken»

Bedriften har levert fantastiske resultater over lengre tid, og ligger godt over gjennomsnittet sammenlignet med de andre sikkerhetssentrene.  Lås & Sikring’s inntekter kommer først og fremst fra store byggeprosjekter og service og vedlikehold av eksisterende låssystemer. En liten andel kommer også fra direkte salg i butikken. Her får du kjøpt alt fra brannslokkingsutstyr og brannvarslingsanlegg til skilt, postkasser og alt av låssystemer. Og de filer fortsatt selvfølgelig nøkler.

«vi har ca 1000 forskjellige emner for nøkkelfiling, så vi er svært behjelpelig med å skaffe kundene våre selv de mest spesielle nøkkelvariantene – Frank Aune»    

Etter mange år i bransjen har også Lås & Sikring fått en betydelig portefølje på låssystemer. De har i overkant av 1200 låssystemer i arkivet de følger opp og leverer servicer, oppdateringer, nøkkelkort og nøkler til.

«Dette er kunder vi har opparbeidet et godt og tillitsfullt forhold til. De vet også at om det oppstår problemer, har vi alltid deler på lager til å hjelpe dem på dagen. Å ha denne nærheten til kunden er svært viktig for oss. Og det er klart kundene setter stor pris på at vi kan rykke ut kjapt. Det å ikke kunne låse butikken, fabrikken eller safen er ikke spesielt gunstig -Ola Viken»

Lås & Sikring har hatt en jevn omsetningsvekst siden oppstarten og i fjor endte de på nesten 19 millioner med et resultat på nærmere 4 millioner. Svært imponerende tall som vitner om nøktern styring og god kontroll. De har vært leverandør på flere større prosjekter de siste årene både på skoler og sykehjem i Midt-Norge og Nordland. Det nye kulturhuset i Sandnessjøen er bedriften hittil største prosjekt. De leverte også alle systemer til Rock Garden i Namsos. De skal også være med på store prosjekter fremover. Med Rørvik Helsehus og Steinkjer skole som de to største.

«vi er avhengig av å drive godt og nøkternt. Det å ha en solid egenkapital og god likviditet gjør oss mindre sårbare. Vi kan kjøpe produkter til lager når vi vinner anbudet. Slik unngår vi usikkerhet relatert til prisstigning eller endringer i valutakurser -Ola Viken»

Lås & Sikring har en relativt bred produktportefølje. De leverer ikke bare til store prosjekter, men også til mange privatboliger og hytter. Her har du et lite utvalg av hva de driver med.

          Nøkkelfiling

          Låssystemer

          Adgangskontroll

          Dørautomatikk

          Postkasser og hus-skilt

          Nøkkelskap

          Safer og våpenskap

          Brannvarslingsanlegg og slokkeutstyr

          Porttelefon

          Videoovervåkning

          Prosjektering av lås og sikkerhetssystemer ved nye bygg

«de som kommer hit skal faktisk ha noe. Vi har få kunder som bare kommer for å titte. Men jeg tror fortsatt mange Namsosinger hadde blitt overrasket over hvor mange forskjellige ting og produkter vi faktisk kan tilby -Martin Opdal»

 Lås & Sikring har i dag fem ansatte i Namsos og tre i Steinkjer. Det har vært få utskiftninger, så de som er heldige og kommer innenfor dørene her virker å bli værende i jobben. Det er god stemning rundt kaffebordet når vi er på besøk. Både kommentarer og humor sitter løst.

Lås & Sikring avd Steinkjer

«her er det stor takhøyde og vi har en artig og god tone på jobben – Martin Opdal»

«alle kan komme med sine meninger og forslag. Vi har en leder som tar oss på alvor og hører på oss – Frank Aune»

 

«Det er viktig å ha de riktige folkene. Og vi er en god gjeng som utfyller hverandre godt. Takhøyden og meningsutveksling bidrar til å dra firmaet framover. Mine medarbeidere leverer så det suser og 2018 ser ut til å bli nok et godt år for oss -Ola Viken»

Vi er imponert over denne suksessbedriften som ligger midt i Namsos sentrum og er stolt over å ha slike medlemsbedrifter. Takk for at vi fikk komme på besøk og riktig lykke til videre.

   

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.