Ukens Bedrift – Trønderlyd.

Det hele startet etter en fest på Høylandet.

Firmaet Trønderlyd startet nesten ved en tilfeldighet. Håvard hadde deltatt på en fest på Høylandet, der gutta i After Dark hadde stått på scenen. Når festen var over, manglet Håvard skyss. Heldigvis kjente han gutta i bandet fra før og mot hjelp til nedrigging av scene og anlegg fikk han skyss tilbake til Namsos.

Dette med rigging hadde jeg god kjennskap til, da jeg på den tiden spilte i bandet «Naise Try» sammen med blant annet Thomas Brøndbo. Det var alltid jeg og Thomas som både rigget opp og ned alt av utstyr til både konserter og øvinger.

Gutta på scenen var tydeligvis fornøyd med innsatsen, for etter kvelden på Høylandet ble Håvard med som fast «roadis» på alle bandets turer.

Lyd har alltid interessert meg, og den første tiden fulgte jeg alltid godt med på hvordan lydmannen jobbet bak spakene

Det tok ikke lange tiden før Håvard plutselig ble kastet bak spakene på miksebordet, da den vanlige lydmannen ikke fikk til å ta jobben. Dette fikset han med glans og Trønderlyd var et faktum. Det var mange år med masse jobbing og farting rundt med DDE. Men de helt store jobbene lot vente på seg.

Vendepunktet husker jeg veldig godt. DDE hadde spilt inn Rai Rai albumet og skulle gjøre en livejobb på NRK. Tore Strømøy hadde programmet «God fot på Låven» og DDE leverte så det suste i beste sendetid.

Nå ble det full fart og Trønderlyd kunne satse mer. I 2001 innvisiterte de i en del utstyr for å kunne tilby leveringer også i det lokale markedet. Dette for å ha flere ben å stå på. I perioden etter 2001 ble det svært hektisk. Med mange lokale oppdrag i tillegg til jobbingen med DDE kom de til et veiskille.

I 2005 gikk Trønderlyd og DDE hvert til sitt. Og Trønderlyd ble en lokal tilbyder av tjenester til alt av arrangement og utesteder i området.

I 2010 fant de sammen igjen, men denne gangen ønsket de Trønderlyd som totalleverandør til DDE. Dette medførte nye store innvesteringer i alt fra scene, miksebord og lydanlegg. Bare miksebordet kostet om lag 500.000, en relativt stor kostnad for en liten bedrift.

Trønderlyd er mer enn navnet på et firma. Det er en egen pakke med et crew som vet hva som skal til for å få den riktige lydopplevelsen til publikum.

Vi leverer opplevelser. Å vi vet hvordan lydbilde skal monteres for å skape den beste dynamikken mellom artister og publikum. Det å kjenne bandet godt hjelper selvsagt på, men hvert selskap har sitt eget sound. Og noen lydfolk passer vel bedre sammen med enkelte band enn andre.

Den første gangen jeg styrte lyden i Oslo spektrum var helt vilt. 7500 publikummere sang med fra første strofe. Slike jobber glemmer man aldri.

De siste årene har Trønderlyd brukt en del tid på opplæring. Denne kompetansehevingen gjør at bedriften kan levere på flere arrangement samtidig. Samt at man ikke skal være for avhengig av enkeltpersoner. Dette er de helt avhengig av, da de reiser landet rundt på alt fra messer og festivaler til konserter og andre små og store lyd og lys oppdrag.

I år har de også inngått et samarbeid med Norsk Produksjon As fra Trondheim. Norsk Produksjon As har kjøpt seg inn i Trønderlyd og har således blitt en totalleverandør av alt til arrangement.

Trønderlyd kunne fra før levere

          Mobilscene

          Lyd og lys til små og store arrangementer

          Teknikere

          Kompetanse og teknisk gjennomføring

Samarbeidet med Norsk Produksjon As gjør at de i tillegg kan levere alle tjenester til arrangement.

          Bord og stoler

          Messer med stand

          Julemarked

          Boder

          Telt

          Strøm

          Toalett    

Vi har også hele 60 høyttalere av samme merke som kan sammenstilles. Dette er nok til å rigge hele Oslo Spektrum. Vårt firma kan levere lyd, lys og teknisk gjennomføring av alle arrangement. Om det er 30 kunder eller 7500.

 

 

 

 

 

 

 

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.