Ukens Bedrift – Trønderlyd.

Det hele startet etter en fest på Høylandet.

Firmaet Trønderlyd startet nesten ved en tilfeldighet. Håvard hadde deltatt på en fest på Høylandet, der gutta i After Dark hadde stått på scenen. Når festen var over, manglet Håvard skyss. Heldigvis kjente han gutta i bandet fra før og mot hjelp til nedrigging av scene og anlegg fikk han skyss tilbake til Namsos.

Dette med rigging hadde jeg god kjennskap til, da jeg på den tiden spilte i bandet «Naise Try» sammen med blant annet Thomas Brøndbo. Det var alltid jeg og Thomas som både rigget opp og ned alt av utstyr til både konserter og øvinger.

Gutta på scenen var tydeligvis fornøyd med innsatsen, for etter kvelden på Høylandet ble Håvard med som fast «roadis» på alle bandets turer.

Lyd har alltid interessert meg, og den første tiden fulgte jeg alltid godt med på hvordan lydmannen jobbet bak spakene

Det tok ikke lange tiden før Håvard plutselig ble kastet bak spakene på miksebordet, da den vanlige lydmannen ikke fikk til å ta jobben. Dette fikset han med glans og Trønderlyd var et faktum. Det var mange år med masse jobbing og farting rundt med DDE. Men de helt store jobbene lot vente på seg.

Vendepunktet husker jeg veldig godt. DDE hadde spilt inn Rai Rai albumet og skulle gjøre en livejobb på NRK. Tore Strømøy hadde programmet «God fot på Låven» og DDE leverte så det suste i beste sendetid.

Nå ble det full fart og Trønderlyd kunne satse mer. I 2001 innvisiterte de i en del utstyr for å kunne tilby leveringer også i det lokale markedet. Dette for å ha flere ben å stå på. I perioden etter 2001 ble det svært hektisk. Med mange lokale oppdrag i tillegg til jobbingen med DDE kom de til et veiskille.

I 2005 gikk Trønderlyd og DDE hvert til sitt. Og Trønderlyd ble en lokal tilbyder av tjenester til alt av arrangement og utesteder i området.

I 2010 fant de sammen igjen, men denne gangen ønsket de Trønderlyd som totalleverandør til DDE. Dette medførte nye store innvesteringer i alt fra scene, miksebord og lydanlegg. Bare miksebordet kostet om lag 500.000, en relativt stor kostnad for en liten bedrift.

Trønderlyd er mer enn navnet på et firma. Det er en egen pakke med et crew som vet hva som skal til for å få den riktige lydopplevelsen til publikum.

Vi leverer opplevelser. Å vi vet hvordan lydbilde skal monteres for å skape den beste dynamikken mellom artister og publikum. Det å kjenne bandet godt hjelper selvsagt på, men hvert selskap har sitt eget sound. Og noen lydfolk passer vel bedre sammen med enkelte band enn andre.

Den første gangen jeg styrte lyden i Oslo spektrum var helt vilt. 7500 publikummere sang med fra første strofe. Slike jobber glemmer man aldri.

De siste årene har Trønderlyd brukt en del tid på opplæring. Denne kompetansehevingen gjør at bedriften kan levere på flere arrangement samtidig. Samt at man ikke skal være for avhengig av enkeltpersoner. Dette er de helt avhengig av, da de reiser landet rundt på alt fra messer og festivaler til konserter og andre små og store lyd og lys oppdrag.

I år har de også inngått et samarbeid med Norsk Produksjon As fra Trondheim. Norsk Produksjon As har kjøpt seg inn i Trønderlyd og har således blitt en totalleverandør av alt til arrangement.

Trønderlyd kunne fra før levere

          Mobilscene

          Lyd og lys til små og store arrangementer

          Teknikere

          Kompetanse og teknisk gjennomføring

Samarbeidet med Norsk Produksjon As gjør at de i tillegg kan levere alle tjenester til arrangement.

          Bord og stoler

          Messer med stand

          Julemarked

          Boder

          Telt

          Strøm

          Toalett    

Vi har også hele 60 høyttalere av samme merke som kan sammenstilles. Dette er nok til å rigge hele Oslo Spektrum. Vårt firma kan levere lyd, lys og teknisk gjennomføring av alle arrangement. Om det er 30 kunder eller 7500.